info@adds.ro
str. Crișan nr. 34, Slatina 230126, jud. Olt
Codix - ID POCU/860/3/12/142636, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Domeniul Lucrarilor de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale
Home » Inovare sociala  »  Domeniul Lucrarilor de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale
Domeniul Lucrarilor de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale

Construcții sustenabile și eficiente energetic: Inovațiile în domeniul construcțiilor sustenabile și eficiente energetic pot contribui la reducerea impactului asupra mediului și la economisirea de energie. Acestea includ utilizarea de materiale și tehnologii ecologice, integrarea surselor de energie regenerabilă în clădiri, implementarea sistemelor de gestionare a energiei și proiectarea clădirilor eficiente din punct de vedere energetic.


Accesibilitate și incluziune socială: Inovația socială poate viza dezvoltarea de soluții care să asigure accesibilitatea și incluziunea socială în construcția clădirilor. Aceasta poate include proiectarea și adaptarea clădirilor pentru a fi accesibile persoanelor cu dizabilități, crearea de spații comune și servicii pentru comunități diverse și promovarea principiilor de design universal.


Materiale și tehnologii inovatoare: Inovația socială poate implica utilizarea de materiale și tehnologii inovatoare în construcții. De exemplu, utilizarea de materiale ecologice și reciclabile, precum și tehnologii avansate de construcție, cum ar fi imprimarea 3D sau construcțiile modulare, pot duce la reducerea costurilor și a impactului asupra mediului, facilitând totodată construcția rapidă și eficientă.


Calitatea vieții și bunăstarea locuitorilor: Inovația socială poate fi aplicată și în îmbunătățirea calității vieții și a bunăstării locuitorilor prin intermediul construcțiilor. Aceasta poate include proiectarea și crearea de spații verzi, spații comunitare, facilități de recreere și amenajări urbanistice care să promoveze un mediu sănătos și atrăgător pentru locuitori.


Procese de construcție colaborative și participative: Inovația socială poate implica implicarea comunității și a beneficiarilor în procesul de construcție, permițându-le să participe la luarea deciziilor și să se implice în proiecte care le afectează direct. Aceasta poate contribui la dezvoltarea unor soluții mai adaptate nevoilor și valorilor comunității, sporind în același timp responsabilitatea și susținerea pentru proiectele de construcție.