info@adds.ro
str. Crișan nr. 34, Slatina 230126, jud. Olt
Codix - ID POCU/860/3/12/142636, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Domeniul fabricarii produselor din beton pentru construcţii
Home » Inovare sociala  »  Domeniul fabricarii produselor din beton pentru construcţii
Domeniul fabricarii produselor din beton pentru construcţii

Utilizarea materialelor durabile: Inovația socială poate viza utilizarea de materiale durabile și reciclabile în fabricarea produselor din beton. De exemplu, se pot dezvolta betoane cu conținut redus de ciment sau cu adaosuri de materiale reciclate, cum ar fi zgură de furnal sau cenușă de termocentrale, reducând astfel impactul asupra mediului și consumul de resurse naturale.


Eficiența energetică și emisiile reduse de carbon: Inovațiile pot viza și dezvoltarea de soluții care să reducă consumul energetic în procesul de fabricare a produselor din beton și să minimizeze emisiile de carbon asociate. Utilizarea de tehnologii avansate de mixare și de control al procesului de fabricare poate contribui la creșterea eficienței energetice și la reducerea amprentei de carbon.


Proiectarea și fabricarea modulară: Inovația socială poate implica și dezvoltarea de soluții modulare în fabricarea produselor din beton, care să permită asamblarea rapidă și simplă a structurilor de construcții. Aceasta poate reduce timpul și costurile de construcție, deschizând astfel oportunități pentru construirea rapidă și accesibilă de locuințe și infrastructură.


Includerea socială și calitatea vieții: Inovația socială poate fi aplicată și în dezvoltarea produselor din beton care să răspundă nevoilor specifice ale grupurilor marginalizate sau cu resurse limitate. Aceasta poate include, de exemplu, dezvoltarea de soluții de construcție a habitatelor umane sigure și accesibile pentru comunitățile defavorizate sau în dezvoltarea de produse adaptate pentru persoanele cu dizabilități.


Educație și formare în domeniul construcțiilor sustenabile: Inovația socială poate include și dezvoltarea de programe de educație și formare în domeniul construcțiilor sustenabile, care să promoveze utilizarea responsabilă a produselor din beton și să încurajeze practici de construcții durabile și eficiente din punct de vedere energetic.