info@adds.ro
str. Crișan nr. 34, Slatina 230126, jud. Olt
Codix - ID POCU/860/3/12/142636, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Comertul cu amanuntul al articolelor medicale si ortopedice
Home » Inovare sociala  »  Comertul cu amanuntul al articolelor medicale si ortopedice
Comertul cu amanuntul al articolelor medicale si ortopedice
Accesibilitate și distribuție: Inovațiile tehnologice pot facilita accesul la produse medicale și ortopedice în zonele rurale sau slab deservite. De exemplu, platforme online și aplicații mobile pot conecta utilizatorii cu furnizorii de produse, permițându-le să comande și să primească articolele dorite la domiciliu. De asemenea, pot fi implementate sisteme de livrare eficiente și rapide pentru a asigura accesibilitatea în timp util.


Servicii personalizate: Inovația socială poate implica dezvoltarea de soluții personalizate pentru nevoile individuale ale utilizatorilor de articole medicale și ortopedice. De exemplu, utilizarea tehnologiilor de scanare 3D poate permite realizarea de dispozitive ortopedice personalizate, care să se potrivească perfect anatomiei pacienților și să le ofere confort și eficiență maximă.


Prețuri accesibile și soluții de finanțare: Inovația socială poate viza și reducerea costurilor și crearea de soluții de finanțare accesibile pentru produsele medicale și ortopedice. Aceasta poate include parteneriate cu asigurători de sănătate, furnizarea de opțiuni de plată în rate sau dezvoltarea de modele de afaceri sociale care să ofere produse la prețuri reduse pentru grupurile defavorizate


Tehnologii asistive inovatoare: Utilizarea tehnologiilor inovatoare în produsele medicale și ortopedice poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții utilizatorilor. De exemplu, dezvoltarea de proteze avansate controlate prin intermediul semnalelor electrice sau a dispozitivelor de asistență inteligente poate oferi persoanelor cu dizabilități soluții mai eficiente și funcționale.


Educație și informare: Inovația socială poate include și dezvoltarea programelor de educație și informare pentru utilizatorii finali. Astfel, aceștia pot fi învățați despre utilizarea corectă și beneficiile produselor medicale și ortopedice, despre îngrijirea acestora și despre importanța prevenirii și gestionării corecte a problemelor de sănătate