info@adds.ro
str. Crișan nr. 34, Slatina 230126, jud. Olt
Codix - ID POCU/860/3/12/142636, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Utilizarea limbajului semnelor în interacțiunea cu ghizii virtuali
Home » Imbunatatirea accesibilitatii  »  Utilizarea limbajului semnelor în interacțiunea cu ghizii virtuali
Utilizarea limbajului semnelor în interacțiunea cu ghizii virtuali

Utilizarea limbajului semnelor în interacțiunea cu ghizii virtuali poate fi deosebit de utilă pentru persoanele cu deficiențe de auz sau pentru cele care preferă să comunice prin intermediul limbajului semnelor. Iată cum pot fi integrate limbajul mimo-gestual și ghizii virtuali pentru a oferi suport și informații personalizate:

  1. Interfață de comunicare vizuală: Ghizii virtuali pot oferi o interfață de comunicare vizuală care să includă un spațiu pentru limbajul semnelor. Acest spațiu poate fi utilizat pentru a efectua conversații prin limbajul semnelor cu ghidul virtual.
  2. Traducere și interpretare: Ghizii virtuali pot include o funcționalitate de traducere și interpretare a limbajului semnelor. Astfel, călătorii cu deficiențe de auz pot comunica în limbajul semnelor, iar ghidul virtual poate traduce și transmite mesajele către utilizator.
  3. Instrucțiuni video: Ghizii virtuali pot furniza instrucțiuni video care să arate modul corect de a efectua semnele sau gesturile necesare pentru a comunica în limbajul semnelor. Acest lucru poate fi util pentru cei care doresc să învețe sau să îmbunătățească limbajul semnelor.
  4. Iconografie și simboluri: Interfața ghidului virtual poate include iconografie și simboluri specifice limbajului semnelor pentru a facilita comunicarea. Acest lucru poate fi util pentru persoanele care sunt familiare cu limbajul semnelor și doresc să folosească simboluri pentru a comunica mai rapid.
  5. Exemple de fraze și întrebări comune: Ghizii virtuali pot oferi exemple de fraze și întrebări comune în limbajul semnelor care pot fi utile în timpul vizitării unui obiectiv turistic. De exemplu, pot oferi semne pentru "unde este toaleta?" sau "mi-ar plăcea să aflu mai multe despre istoria acestui loc."
  6. Comunicare în timp real: Ghizii virtuali pot permite comunicarea în timp real cu utilizatorii prin limbajul semnelor, oferind răspunsuri la întrebările și solicitările acestora.
  7. Asistență în călătorie: Pe lângă comunicarea prin limbajul semnelor, ghizii virtuali pot oferi asistență pentru planificarea itinerariilor, rezervarea de servicii adaptate și furnizarea de informații despre accesibilitatea obiectivelor turistice.