info@adds.ro
str. Crișan nr. 34, Slatina 230126, jud. Olt
Codix - ID POCU/860/3/12/142636, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Produse turistice tematice care promoveaza protectia mediului si conservarea siturilor naturale
Home » Protectia mediului si a biodiversitatii  »  Produse turistice tematice care promoveaza protectia mediului si conservarea siturilor naturale
Produse turistice tematice care promoveaza protectia mediului si conservarea siturilor naturale

Există numeroase tipuri de produse turistice tematice care promovează protecția mediului și conservarea siturilor naturale, aceste produse sunt concepute pentru a atrage atenția turiștilor asupra importanței conservării mediului și pentru a contribui la reducerea impactului negativ asupra naturii.

Tururi ecologice și tururi de observare a faunei sălbatice: Aceste produse turistice se concentrează pe explorarea și înțelegerea mediului natural și a faunei sălbatice. Turiștii pot participa la excursii ghidate pentru observarea păsărilor, a animalelor sălbatice și pentru învățarea despre ecosistemele locale și importanța conservării lor.

Tururi de voluntariat în conservare: Turiștii pot opta să participe la programe de voluntariat în conservarea mediului în timpul călătoriei lor. Acest lucru poate implica implicarea în activități precum plantarea de arbori, colectarea de gunoaie sau alte eforturi de restaurare a habitatelor naturale.

Călătorii sustenabile în natură: Agențiile de turism pot oferi pachete turistice care promovează transportul ecologic, cazarea prietenoasă cu mediul și activitățile care au un impact minim asupra mediului. Aceste pachete pot include excursii la destinații ecologice și utilizarea de mijloace de transport cu emisii reduse de carbon.

Tururi de observare a stelelor: Produsele turistice care implică observarea stelelor și a cerului nocturn promovează conștientizarea asupra poluării luminoase și a impactului acesteia asupra observațiilor astronomice. Turiștii pot participa la excursii pentru observarea stelelor și învățarea despre importanța protejării cerului întunecat.

Tururi tematice de educație ambientală: Aceste produse includ excursii ghidate la centre de educație ambientală sau arii protejate, unde turiștii pot învăța despre biodiversitatea locală, ecosistemele și măsurile de conservare.

Călătorii către situri naturale UNESCO: Turiștii pot alege să viziteze situri naturale UNESCO, care sunt recunoscute pentru valoarea lor deosebită din punct de vedere cultural și natural. Acest lucru poate include parcuri naționale, rezervații naturale și zone marine protejate.

Circuitul ecologic al alimentelor: Produsele turistice pot include tururi gastronomice care promovează consumul de alimente locale și sustenabile. Turiștii pot vizita ferme și piețe locale, pot participa la cursuri de gătit tradiționale și pot învăța despre legătura dintre conservarea mediului și producția de alimente.