info@adds.ro
str. Crișan nr. 34, Slatina 230126, jud. Olt
Codix - ID POCU/860/3/12/142636, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Domeniul Comertului cu amanuntul al articolelor medicale si ortopedice
Home » Schimbari climatice  »  Domeniul Comertului cu amanuntul al articolelor medicale si ortopedice
Domeniul Comertului cu amanuntul al articolelor medicale si ortopedice

1.    Eficiența energetică în magazine: Implementarea unor măsuri pentru reducerea consumului de energie în magazine, precum sisteme de iluminat eficiente din punct de vedere energetic, echipamente de refrigerare și climatizare cu consum redus de energie și izolație termică adecvată.

2.    Promovarea produselor durabile și ecologice: Încurajarea comercializării și promovarea produselor medicale și ortopedice durabile, ecologice și cu impact redus asupra mediului, cum ar fi produsele fabricate din materiale reciclabile sau biodegradabile.

3.    Gestionarea responsabilă a deșeurilor: Implementarea unor politici și practici eficiente de gestionare a deșeurilor în magazinele specializate, precum reciclarea corectă a ambalajelor și a deșeurilor generate în procesul de vânzare și distribuție a produselor.

4.    Transportul eficient și sustenabil: Promovarea utilizării unor mijloace de transport eficiente din punct de vedere energetic și cu emisii reduse de carbon pentru distribuția produselor medicale și ortopedice către magazinele specializate.

5.    Sensibilizarea și educarea consumatorilor: Informarea și educarea clienților cu privire la produsele durabile, modalitățile de utilizare responsabilă a acestora și beneficiile lor pentru mediul înconjurător.

6.    Colaborarea cu furnizorii și producătorii: Lucrul în strânsă colaborare cu furnizorii și producătorii pentru a promova practici durabile în lanțul de aprovizionare, cum ar fi reducerea ambalajelor excesive și utilizarea materialelor ecologice.

7. Utilizarea tehnologiei pentru reducerea amprentei de carbon: Integrarea tehnologiei avansate pentru a optimiza procesele de afaceri, cum ar fi soluțiile de e-commerce și logistica inteligentă, pentru a reduce consumul de resurse și emisiile de carbon asociate activităților comerciale.