info@adds.ro
str. Crișan nr. 34, Slatina 230126, jud. Olt
Codix - ID POCU/860/3/12/142636, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Domeniul Fabricarii produselor de panificatie si patiserie
Home » Dezvoltare durabila  »  Domeniul Fabricarii produselor de panificatie si patiserie
Domeniul Fabricarii produselor de panificatie si patiserie

1.    Utilizarea ingredientelor organice și sustenabile: Optați pentru ingrediente organice și sustenabile în fabricarea pâinii, a prăjiturilor și a produselor de patiserie. Alegeți furnizori care respectă practicile de agricultură durabilă și evitați utilizarea pesticidelor și a îngrășămintelor chimice.

2.    Reducerea pierderilor alimentare: Implementați măsuri pentru a reduce pierderile alimentare în procesul de fabricare a pâinii și a produselor de patiserie. Planificați și gestionați producția în mod eficient pentru a minimiza risipa de alimente.

3.    Utilizarea energiei regenerabile: Instalați surse de energie regenerabilă, cum ar fi panouri solare sau turbine eoliene, pentru a alimenta operațiunile de fabricare a pâinii și a produselor de patiserie. Aceasta va reduce impactul asupra mediului și dependența de sursele de energie tradiționale.

4.    Eficiența energetică în producție: Implementați tehnologii și practici pentru a îmbunătăți eficiența energetică în procesul de fabricare a pâinii și a produselor de patiserie. Optimizați utilizarea echipamentelor și asigurați-vă că procesele de încălzire, răcire și coacere sunt eficiente.

5.    Minimizarea deșeurilor și reciclarea: Reduși deșeurile generate în procesul de fabricare a pâinii și a produselor de patiserie prin practici de gestionare a deșeurilor și reciclare. Reciclați ambalajele, utilizați metode de compostare și găsiți modalități de reutilizare a resurselor.

6.    Utilizarea ambalajelor eco-friendly: Optați pentru ambalaje eco-friendly, cum ar fi materialele reciclate sau biodegradabile, pentru a reduce impactul asupra mediului. Alegeți ambalaje care sunt reciclabile sau refolosibile pentru a minimiza deșeurile de ambalaje.

7.    Promovarea producției locale și a ingredientelor de sezon: Sprijiniți producția locală și utilizați ingrediente de sezon în fabricarea pâinii și a produselor de patiserie. Acest lucru reduce impactul transportului și promovează sustenabilitatea la nivel local.

8.    Colaborare cu furnizorii sustenabili: Lucrați cu furnizori care promovează practici durabile și sustenabile în lanțul de aprovizionare. Alegeți furnizori care utilizează ambalaje eco-friendly, ingredientele organice și respectă standardele de mediu.

9.    Educație și conștientizare: Informați clienții și angajații despre importanța alegerilor durabile în ceea ce privește pâinea, prăjiturile și produsele de patiserie. Furnizați informații despre practicile durabile utilizate în procesul de fabricație și încurajați clienții să opteze pentru opțiuni sustenabile.

10. Promovarea alimentației sănătoase: Subliniați beneficiile alimentației sănătoase și ale produselor de patiserie realizate din ingrediente naturale și sustenabile. Încurajați o dietă echilibrată și promovați legătura dintre sănătatea personală și mediul înconjurător.

11. Reducerea consumului de apă: Implementați măsuri pentru a reduce consumul de apă în procesul de fabricare a pâinii și a produselor de patiserie. Utilizați tehnologii și practici de economisire a apei, cum ar fi reciclarea apei și utilizarea sistemelor de irigație eficiente.

12. Promovarea comerțului echitabil: Asigurați-vă că angajații și furnizorii sunt tratați în mod echitabil și că se respectă drepturile lucrătorilor în întreaga lanț de aprovizionare. Alegeți ingrediente și produse provenite din surse etice și sustenabile.

13. Implicarea comunității: Implicați comunitatea locală în activitățile de fabricare a pâinii și a produselor de patiserie. Sprijiniți proiecte sociale și comunitare și oferiți oportunități de formare și angajare pentru membrii comunității locale.