info@adds.ro
str. Crișan nr. 34, Slatina 230126, jud. Olt
Codix - ID POCU/860/3/12/142636, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Domeniul Transporturilor rutiere de marfuri
Home » Dezvoltare durabila  »  Domeniul Transporturilor rutiere de marfuri
Domeniul Transporturilor rutiere de marfuri

1.    Utilizarea vehiculelor cu emisii reduse: Înlocuiți treptat flota de vehicule rutiere de mărfuri cu vehicule care funcționează pe bază de combustibili alternativi, cum ar fi vehiculele electrice sau vehiculele pe bază de hidrogen. Aceasta va contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a poluării aerului.

2.    Eficiența energetică a vehiculelor: Implementați tehnologii și practici pentru îmbunătățirea eficienței energetice a vehiculelor de transport rutier de mărfuri. Aceasta poate include utilizarea sistemelor de propulsie hibride, sisteme de gestionare a combustibilului și telematică pentru monitorizarea și optimizarea consumului de combustibil.

3.    Logistica eficientă: Optimizați rutele și planificarea transporturilor pentru a reduce distanțele parcuse și timpul de conducere. Implementați sisteme de management al flotelor pentru a monitoriza și coordona vehiculele în timp real, reducând astfel consumul de combustibil și emisiile asociate.

4.    Promovarea transportului multimodal: Încurajați utilizarea transportului multimodal, care implică combinarea mai multor modalități de transport, cum ar fi rutier, feroviar sau maritim. Aceasta poate reduce impactul asupra mediului prin reducerea numărului de vehicule rutiere și optimizarea eficienței logistice.

5.    Utilizarea tehnologiilor de asistență pentru șofer: Instalați sisteme de asistență pentru șofer, cum ar fi sistemele de frânare de urgență, controlul adaptiv al vitezei și monitorizarea unghiului mort. Aceste tehnologii pot contribui la reducerea numărului de accidente și a consumului de combustibil.

6.    Utilizarea rutelor alternative și a optimizării traficului: Folosiți tehnologii și servicii de rutare pentru a identifica rute alternative mai scurte și mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Monitorizați și optimizați traficul pentru a evita congestiile și timpii de așteptare lungi.

7.    Mentenanță preventivă a vehiculelor: Implementați programe de mentenanță preventivă pentru a asigura funcționarea optimă și sigură a vehiculelor rutiere. Astfel, se reduce riscul defecțiunilor și se optimizează consumul de combustibil.

8.    Gestionarea eficientă a flotei: Utilizați sisteme de gestionare a flotelor pentru a monitoriza și controla performanța vehiculelor, inclusiv consumul de combustibil, emisiile și eficiența rutelor. Aceste sisteme oferă date și informații pentru a lua decizii informate în vederea îmbunătățirii performanței și a eficienței flotei.

9.    Promovarea carpooling-ului și a consolidării mărfurilor: Încurajați colaborarea între transportatori și companii pentru a consolida mărfurile și a le transporta în comun. Aceasta reduce numărul de vehicule rutiere pe drum și optimizează utilizarea capacității de transport.

10. Utilizarea sistemelor de urmărire și monitorizare a carburanților: Implementați sisteme de urmărire și monitorizare a consumului de carburanți pentru a identifica și reduce pierderile și utilizarea neautorizată a carburanților.

11. Educație și conștientizare: Furnizați educație și conștientizare șoferilor și angajaților din industria transporturilor rutiere de mărfuri despre beneficiile dezvoltării durabile și practicile ecologice. Instruiți personalul în conducere defensivă, economie de combustibil și întreținerea eficientă a vehiculelor.