info@adds.ro
str. Crișan nr. 34, Slatina 230126, jud. Olt
Codix - ID POCU/860/3/12/142636, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Constructii cladiri rezidentiale si nerezidentiale
Home » Imbunatatirea accesibilitatii  »  Constructii cladiri rezidentiale si nerezidentiale
Constructii cladiri rezidentiale si nerezidentiale

Accesibilitatea la șantier: Asigurați-vă că șantierul de construcții este accesibil pentru toți, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități. Furnizați căi de acces fără obstacole, cum ar fi rampe și ascensoare temporare.


Planificare și proiectare inclusivă: Integrarea principiilor de design universal în planificarea și proiectarea clădirilor, astfel încât acestea să fie accesibile pentru toți utilizatorii. Asigurați-vă că există facilități și caracteristici adaptate nevoilor persoanelor cu diverse abilități.


Accesibilitate în interiorul clădirii: Asigurați-vă că clădirile rezidențiale și nerezidențiale sunt proiectate și construite cu facilități și caracteristici accesibile, cum ar fi rampe, ascensoare, toalete și parcări adaptate pentru persoanele cu dizabilități.


Spații de locuit adaptate: Includeți opțiuni de locuințe adaptate în proiectele de construcție a clădirilor rezidențiale, cum ar fi apartamente sau case cu uși și coridoare mai late, rampe pentru scaune cu rotile și facilități speciale în băi.


Comunicare și semnalizare accesibilă: Utilizați semne clare și ușor de citit pentru a indica direcțiile, ieșirile de urgență și facilitățile din clădire. Asigurați-vă că informațiile sunt disponibile în mai multe formate, inclusiv în format Braille sau în format electronic.


Accesibilitatea la etapele de construcție: Asigurați-vă că există căi de acces sigure și adaptate pentru lucrătorii cu dizabilități pe toată durata procesului de construcție. Furnizați echipamente și instrumente speciale pentru a facilita participarea acestora.


Instruirea și conștientizarea personalului: Asigurați-vă că personalul din construcții este instruit în privința importanței accesibilității și că sunt conștienți de nevoile și drepturile persoanelor cu dizabilități. Includerea unor module de instruire despre accesibilitate poate îmbunătăți conștientizarea și implementarea practicilor adecvate în domeniul construcțiilor