info@adds.ro
str. Crișan nr. 34, Slatina 230126, jud. Olt
Codix - ID POCU/860/3/12/142636, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Domeniul agentiilor de turism
Home » Inovare sociala  »  Domeniul agentiilor de turism
Domeniul agentiilor de turism

Turismul responsabil și durabil: Promovarea turismului responsabil și durabil, prin implicarea în proiecte de conservare a mediului înconjurător și a patrimoniului cultural, precum și susținerea comunităților locale și economiilor locale.


Turismul accesibil: Dezvoltarea de pachete turistice și servicii adaptate persoanelor cu dizabilități, asigurând accesibilitatea infrastructurii turistice și oferind suport și facilități speciale.


Turismul comunitar: Colaborarea cu comunitățile locale în dezvoltarea și promovarea experiențelor turistice autentice, care să implice participarea activă a comunităților și să aducă beneficii economice directe acestora.


Turismul cultural și etnic: Promovarea turismului cultural și etnic, prin organizarea de tururi ghidate în zonele cu specific cultural bogat, sprijinirea evenimentelor și festivalurilor tradiționale și promovarea artizanatului local.


Turismul voluntar: Oferirea de programe de voluntariat în cadrul cărora turiștii pot contribui la dezvoltarea comunităților locale prin diverse activități, cum ar fi ajutorarea în construcții, proiecte de mediu sau programe educaționale.


Turismul ecologic: Promovarea turismului ecologic și dezvoltarea de pachete turistice care să pună accent pe explorarea și conservarea mediului natural, inclusiv vizite în parcuri naționale, rezervații naturale și zone protejate.


Tehnologie și inovație în turism: Utilizarea tehnologiei pentru a îmbunătăți experiența turistică, cum ar fi aplicații mobile, realitatea virtuală sau inteligența artificială, pentru a oferi informații și servicii personalizate turiștilor.


Turismul rural și agroturismul: Promovarea turismului rural și a agroturismului, prin facilitarea vizitelor în zonele rurale, susținerea producției locale și a experiențelor autentice de viață rurală.


Turismul pentru dezvoltarea personală: Oferirea de programe și pachete turistice care să pună accent pe dezvoltarea personală și wellness, cum ar fi retrageri spirituale, programe de meditație sau terapii alternative.


Turismul educativ: Dezvoltarea de programe și pachete turistice cu accent pe învățare și educație, cum ar fi vizite la muzee, școli și universități, și participarea la ateliere și cursuri tematice.


Turismul gastronomic: Promovarea turismului gastronomic și a experiențelor culinare autentice, prin organizarea de tururi gastronomice, degustări și participarea la prepararea mâncărurilor tradiționale.