info@adds.ro
str. Crișan nr. 34, Slatina 230126, jud. Olt
Codix - ID POCU/860/3/12/142636, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Rezilienta la dezastre – tehnologii pentru informarea si asistenta turistilor
Home » Rezilienta la dezastre  »  Rezilienta la dezastre – tehnologii pentru informarea si asistenta turistilor
Rezilienta la dezastre – tehnologii pentru informarea si asistenta turistilor

Tehnologiile precum Inteligența Artificială (AI) și Realitatea Virtuală (VR) pot juca un rol semnificativ în informarea turiștilor despre reziliența la dezastre în destinațiile lor de călătorie.

Simulări de dezastru în VR: VR poate fi folosită pentru a crea simulări realiste ale dezastrelor naturale, cum ar fi cutremure, inundații sau incendii forestiere. Turiștii pot experimenta aceste simulări pentru a înțelege mai bine cum să reacționeze în caz de dezastru și pentru a se pregăti în consecință.

Ghiduri virtuale AI pentru siguranța în caz de dezastre: AI poate oferi ghiduri virtuale care să furnizeze informații detaliate despre măsurile de siguranță și evacuare în caz de dezastru. Aceste ghiduri pot fi personalizate în funcție de destinație și pot include informații despre locațiile adăposturilor, rutele de evacuare și punctele de întâlnire.

 

Analiza datelor pentru predicții și avertizări timpurii: AI poate analiza datele meteorologice, geologice și alte date relevante pentru a emite avertizări timpurii cu privire la posibile dezastre iminente. Turiștii pot fi informați în timp real despre riscuri și pot lua măsuri preventive.

 

Platforme de instruire online cu AI: AI poate dezvolta platforme de instruire online care să ofere cursuri și materiale educaționale despre pregătirea pentru dezastre. Aceste platforme pot evalua nivelul de pregătire al turiștilor și pot recomanda măsuri suplimentare de pregătire.

 

Asistență virtuală pentru evacuare: În cazul unui dezastru iminent, AI poate furniza asistență virtuală pentru a ghida turiștii în evacuare în condiții de siguranță. Aceasta poate include informații despre rutele de evacuare, actualizări despre trafic și sfaturi pentru comportamentul în timpul evacuării.

 

Realitate augmentată pentru informare la fața locului: Realitatea augmentată poate fi utilizată pentru a furniza informații în timp real turiștilor aflați în destinații turistice. De exemplu, hărțile AR pot afișa informații despre locurile de adăpost sau despre rutele de evacuare pe ecranele dispozitivelor mobile ale turiștilor.

 

Analiza datelor post-dezastre cu AI: După un dezastru, AI poate ajuta la analiza datelor pentru a evalua impactul și pentru a identifica zonele care necesită asistență. Aceasta poate ajuta la coordonarea eforturilor de recuperare și reconstrucție.

 

Comunicare AI în mai multe limbi: AI poate oferi comunicare în mai multe limbi pentru a asigura că turiștii străini înțeleg cu precizie instrucțiunile și avertizările legate de dezastre.