info@adds.ro
str. Crișan nr. 34, Slatina 230126, jud. Olt
Codix - ID POCU/860/3/12/142636, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Crearea unui produs turistic pentru persoane cu dizabilitati
Home » Imbunatatirea accesibilitatii  »  Crearea unui produs turistic pentru persoane cu dizabilitati
Crearea unui produs turistic pentru persoane cu dizabilitati

Crearea unui produs turistic pentru persoane cu dizabilități implică o planificare atentă și o atenție deosebită la nevoile și cerințele acestor călători. Iată pașii cheie pentru a crea un astfel de produs turistic:

 1. Research și înțelegerea nevoilor: Începe prin a efectua cercetări și a înțelege nevoile specifice ale persoanelor cu dizabilități. Aceasta include diverse tipuri de dizabilități, cum ar fi mobilitatea redusă, deficiențele de vedere sau auz, dar și alte nevoi individuale. Implicarea experților sau organizațiilor pentru persoanele cu dizabilități poate fi esențială în acest proces.
 2. Selectarea destinației potrivite: Alege o destinație care este accesibilă și prietenoasă pentru persoanele cu dizabilități. Destinațiile cu infrastructură adaptată și opțiuni variate de cazare și activități sunt ideale.
 3. Gestionarea transportului: Asigură-te că transportul către destinație și în jurul ei este accesibil. Acest lucru poate include alegerea companiilor de transport care au vehicule adaptate pentru persoanele cu dizabilități sau facilitarea închirierii de vehicule adaptate.
 4. Selectarea unităților de cazare potrivite: Caută hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare care oferă facilități și camere adaptate pentru persoanele cu dizabilități. Asigură-te că există rampe de acces, băi adaptate, mânere de sprijin și alte echipamente necesare.
 5. Planificarea activităților și atracțiilor: Selectează activități și atracții care sunt accesibile pentru persoanele cu dizabilități. Unele atracții pot necesita programare prealabilă sau adaptări speciale pentru a oferi o experiență optimă.
 6. Asistență și ghizi specializați: Poate fi util să angajezi ghizi turistici sau asistenți specializați în turism pentru a oferi îndrumare și sprijin în timpul călătoriei.
 7. Asigurarea serviciilor de asistență medicală: Asigură-te că există acces la servicii medicale de urgență în destinație și informează persoanele cu dizabilități despre aceste opțiuni.
 8. Comunicare și informare: Furnizează informații clare și precise cu privire la accesibilitate, facilități și reguli speciale pentru persoanele cu dizabilități. Aceste informații ar trebui să fie disponibile pe site-ul web al produsului turistic și să fie comunicate în avans călătorilor.
 9. Personalizarea experienței: Oferă opțiuni de personalizare a pachetului turistic pentru a se potrivi cu nevoile individuale ale fiecărui călător cu dizabilități. Acest lucru poate include opțiuni de transport, cazare și activități adaptate la cerințele specifice ale fiecărui client.
 10. Feedback și îmbunătățiri continue: Colectează feedback de la clienți și folosește aceste informații pentru a îmbunătăți produsul turistic pentru persoanele cu dizabilități în viitor.
 11. Colaborarea cu organizații și experți: Poate fi benefic să colaborezi cu organizații pentru persoanele cu dizabilități sau cu experți în domeniu pentru a asigura o experiență de calatorie de calitate.