info@adds.ro
str. Crișan nr. 34, Slatina 230126, jud. Olt
Codix - ID POCU/860/3/12/142636, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Personalizarea produselor si ofertelor turistice pentru persoanele cu dizabilitati
Home » Imbunatatirea accesibilitatii  »  Personalizarea produselor si ofertelor turistice pentru persoanele cu dizabilitati
Personalizarea produselor si ofertelor turistice pentru persoanele cu dizabilitati

Utilizarea inteligenței artificiale (AI) în personalizarea unei oferte turistice în funcție de dizabilitățile clientilor poate îmbunătăți semnificativ experiența călătorilor cu nevoi speciale și poate asigura că aceștia beneficiază de servicii și facilități adecvate nevoilor specifice fiecaruia.

Colectarea datelor despre dizabilități și preferințe:

  • AI poate colecta informații detaliate despre tipurile de dizabilități ale clienților și despre nevoile lor specifice. Aceste informații pot include mobilitatea, auzul, vedere și alte cerințe speciale.

Segmentarea clienților cu nevoi speciale:

  • Pe baza datelor colectate, AI poate segmenta clienții în grupuri cu nevoi speciale similare. De exemplu, clienții cu mobilitate redusă pot fi tratați în mod diferit față de cei cu deficiențe de auz sau vedere.

Recomandări personalizate pentru destinații și facilități:

  • AI poate recomanda destinații și facilități care sunt accesibile și potrivite pentru fiecare grup de clienți cu nevoi speciale. Aceste recomandări pot include hoteluri cu facilități pentru dizabilități, transport adaptat și atracții accesibile.

Monitorizarea accesibilității și ofertelor speciale:

  • AI poate monitoriza în timp real nivelul de accesibilitate al destinațiilor și facilităților turistice. Atunci când detectează oferte speciale pentru persoanele cu dizabilități, poate notifica clienții și poate recomanda rezervarea.

Ajustarea pachetelor turistice:

  • AI poate ajusta automat componentele pachetelor turistice (cazare, transport, activități etc.) pentru a se potrivi nevoilor specifice ale fiecărui grup de clienți cu dizabilități.

Feedback și interacțiune cu clientul:

  • AI poate colecta feedback-ul clienților cu privire la recomandările și ofertele primite și poate utiliza această informație pentru a ajusta ulterior recomandările și a îmbunătăți personalizarea.

Asistență în timp real:

  • AI poate oferi asistență în timp real clienților cu dizabilități, răspunzând la întrebările și cerințele lor specifice în timpul procesului de rezervare și călătorie.

Planificare a itinerariului și urmărirea nevoilor speciale:

  • AI poate ajuta clienții cu dizabilități să-și planifice itinerariul în funcție de nevoile lor specifice și poate urmări și gestiona solicitările lor în timpul călătoriei.

Oferte personalizate pentru clienți cu dizabilități:

  • AI poate oferi oferte speciale și reduceri suplimentare pentru clienții cu dizabilități, bazate pe profilul lor specific.