info@adds.ro
str. Crișan nr. 34, Slatina 230126, jud. Olt
Codix - ID POCU/860/3/12/142636, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Utilizarea AI în personalizarea unei oferte turistice în funcție de bugetul unui client
Home » Digitalizare  »  Utilizarea AI în personalizarea unei oferte turistice în funcție de bugetul unui client
Utilizarea AI în personalizarea unei oferte turistice în funcție de bugetul unui client

Utilizarea AI pentru personalizarea ofertelor turistice în funcție de buget aduce valoare atât pentru clienți, cât și pentru operatorii turistici, permițând călătorilor să obțină experiențe de călătorie mai accesibile și satisfăcătoare, în timp ce maximizează veniturile și fidelitatea clienților pentru companiile de turism.

Personalizarea unei oferte turistice în funcție de bugetul unui client reprezintă o modalitate eficientă de a oferi servicii turistice adaptate nevoilor și posibilităților financiare ale fiecărui călător.

 1. Colectarea datelor financiare și profilarea clienților:
  • AI poate colecta informații despre bugetul clientului, preferințele de cheltuieli și alte date financiare relevante. Aceste informații pot fi obținute direct de la client sau prin analiza istoricului său de călătorie și comportamentului de cumpărare.
 2. Segmentarea clienților în funcție de buget:
  • AI poate segmenta clienții în grupuri cu bugete similare. Această segmentare poate lua în considerare factori precum venitul, nivelul de confort financiar și obiectivele financiare ale călătorului.
 3. Recomandări personalizate pentru destinații și servicii:
  • Pe baza datelor colectate și a segmentării, AI poate recomanda destinații și servicii care se potrivesc bugetului și preferințelor fiecărui grup de clienți. De exemplu, pentru clienții cu buget redus, AI poate sugera destinații accesibile și oferte promoționale.
 4. Monitorizarea prețurilor și ofertelor speciale:
  • AI poate monitoriza în timp real prețurile și ofertele disponibile pentru transport, cazare și activități turistice. Atunci când detectează reduceri sau oferte speciale care se potrivesc bugetului unui client, poate notifica acest lucru și poate recomanda rezervarea.
 5. Ajustarea pachetelor turistice:
  • AI poate ajusta automat componentele pachetului turistic (cum ar fi cazarea, transportul și activitățile incluse) pentru a se potrivi bugetului specific al unui client. Acest lucru poate implica schimbarea hotelurilor, a perioadei de călătorie sau a opțiunilor de transport.
 6. Feedback și interacțiune cu clientul:
  • AI poate colecta feedback-ul clientului cu privire la recomandările și ofertele primite și poate utiliza această informație pentru a ajusta ulterior recomandările și a îmbunătăți personalizarea.
 7. Asistență în timp real:
  • AI poate oferi asistență în timp real clienților, răspunzând la întrebările legate de buget și oferind recomandări în timpul procesului de rezervare.
 8. Planificare a itinerariului și urmărirea cheltuielilor:
  • AI poate ajuta clienții să-și planifice itinerariul în funcție de buget și poate urmări cheltuielile pe parcursul călătoriei, oferind alerte în cazul depășirii bugetului planificat.
 9. Oferte personalizate pentru clienți fideli:
AI poate oferi oferte speciale și reduceri suplimentare pentru clienții fideli, bazate pe istoricul lor de călătorie și bugetul anterior.