info@adds.ro
str. Crișan nr. 34, Slatina 230126, jud. Olt
Codix - ID POCU/860/3/12/142636, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Internet of Thinks
Home » Competențe digitale  »  Internet of Thinks
Internet of Thinks

Internet of Thinks

1.            Internetul este o rețea globală de calculatoare interconectate care permite utilizatorilor să comunice și să acceseze informații.

2.            Internetul a fost creat în anii 1960 ca un proiect guvernamental american numit ARPANET.

3.            World Wide Web (WWW) este o parte a Internetului care permite utilizatorilor să acceseze pagini web și să navigheze prin ele.

4.            Oamenii folosesc internetul pentru a comunica prin e-mail, chat, mesaje și rețele sociale.

5.            Internetul este o sursă importantă de informații, de la știri și informații de afaceri la informații medicale și educaționale.

6.            Internetul a schimbat modul în care oamenii lucrează și se distrează, permitându-le să lucreze de acasă, să cumpere online și să se joace jocuri online.

7.            Oamenii pot folosi internetul pentru a căuta locuri de muncă, pentru a studia sau pentru a învăța o limbă străină.

8.            Internetul a fost criticat pentru că poate fi o sursă de dezinformare și pentru că poate fi folosit pentru a perpetua discriminarea și ura online.

9.            Guvernele din întreaga lume încearcă să controleze și să reglementeze internetul prin diverse legi și politici.

10.         Internetul poate fi folosit pentru a promova activismul și pentru a aduce la cunoștința publicului probleme sociale importante.

11.         Internetul a permis dezvoltarea de noi afaceri și a creat oportunități pentru antreprenori.

12.         Internetul este utilizat în mod obișnuit în cercetarea științifică, pentru a analiza și a procesa date și pentru a colabora cu alți cercetători din întreaga lume.

13.         Internetul a permis dezvoltarea de noi industrii, cum ar fi industria de jocuri video, streaming-ul de muzică și video și comerțul electronic.

14.         Internetul este folosit pentru a colecta date despre utilizatori și pentru a oferi publicitate personalizată.

15.         Internetul a schimbat modul în care oamenii își fac cumpărăturile, permițându-le să cumpere produse și servicii de oriunde din lume.

16.         Internetul a permis dezvoltarea de noi forme de artă, cum ar fi arta digitală și muzica electronică.

17.         Internetul a permis dezvoltarea de noi forme de educație, cum ar fi cursurile online și programele de învățare la distanță.

18.         Internetul a permis dezvoltarea de noi forme de divertisment, cum ar fi jocurile video online, podcasturile și videoclipurile virale.

19.         Internetul a permis dezvoltarea de noi forme de jurnalism, cum ar fi jurnalismul cetățenesc și jurnalismul online.

Internetul a permis dezvoltarea de noi forme de comunicare, cum ar fi videoclipurile și apelurile video.