info@adds.ro
str. Crișan nr. 34, Slatina 230126, jud. Olt
Codix - ID POCU/860/3/12/142636, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Competente Digitale in Constructii
Home » Competențe digitale  »  Competente Digitale in Constructii
Competente Digitale in Constructii

Competențele digitale sunt din ce în ce mai importante în domeniul construcțiilor, deoarece tehnologia a devenit o parte vitală a proceselor de proiectare, construcție și gestionare a clădirilor. Iată câteva competențe digitale cheie în domeniul construcțiilor:

1.            BIM (Modelarea Informațiilor despre Clădiri) - BIM este o metodă de proiectare și construcție care implică utilizarea unui model digital 3D pentru a integra informații despre clădire, inclusiv geometrie, specificații, date de performanță și costuri. Competențele BIM includ utilizarea software-urilor precum Revit, Navisworks sau ArchiCAD pentru a crea, edita și gestiona modelele BIM.

2.            Gestionarea proiectelor - Utilizarea software-urilor de gestionare a proiectelor, precum Microsoft Project sau Primavera P6, este vitală în gestionarea eficientă a proiectelor de construcții. Competențele de gestionare a proiectelor includ planificarea și programarea proiectelor, asignarea resurselor, monitorizarea progresului și raportarea stadiului proiectului.

3.            Realitatea virtuală și augmentată - Tehnologiile de realitate virtuală (RV) și augmentată (RA) pot fi utilizate pentru a vizualiza și a interacționa cu modelele 3D ale clădirilor înainte de construcție. Competențele RV și RA includ utilizarea software-urilor precum Unity sau Unreal Engine pentru a crea și a interacționa cu modele 3D în timp real.

4.            Analiza datelor - Analiza datelor poate fi utilizată pentru a îmbunătăți performanța clădirilor, prin monitorizarea și analizarea datelor de consum de energie și performanță a clădirii. Competențele de analiză a datelor includ utilizarea software-urilor precum Excel sau Tableau pentru a colecta, analiza și raporta datele de performanță a clădirilor.

1.            5.   Cloud computing - Cloud computing poate fi utilizat pentru a stoca și gestiona datele de proiectare, precum modelele BIM și documentația proiectului. Competențele de cloud computing includ utilizarea platformelor precum Autodesk BIM 360 sau Procore pentru a gestiona și colabora în timp real cu echipa de proiectare și construcție.