info@adds.ro
str. Crișan nr. 34, Slatina 230126, jud. Olt
Codix - ID POCU/860/3/12/142636, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Domeniul prelucrarii si fasonarii sticlei plate
Home » Inovare sociala  »  Domeniul prelucrarii si fasonarii sticlei plate
Domeniul prelucrarii si fasonarii sticlei plate

Reciclarea și gestionarea sustenabilă a deșeurilor: Inovația socială poate viza dezvoltarea de tehnologii și procese inovatoare pentru reciclarea sticlei plate și gestionarea sustenabilă a deșeurilor rezultate din prelucrare. Acest lucru poate include implementarea unor sisteme eficiente de colectare și sortare a sticlei plate, dezvoltarea de tehnologii avansate de reciclare și promovarea utilizării sticlei reciclate în procesul de fabricație.


Eficiența energetică și reducerea emisiilor de carbon: Inovațiile tehnologice pot fi aplicate în domeniul prelucrării și fasonării sticlei plate pentru a îmbunătăți eficiența energetică și a reduce emisiile de carbon asociate. De exemplu, implementarea de echipamente și procese mai eficiente din punct de vedere energetic, utilizarea de surse de energie regenerabilă sau dezvoltarea de sticlă cu performanțe termice superioare pot contribui la reducerea impactului asupra mediului.


Dezvoltarea de soluții inovatoare pentru utilizare și aplicații variate: Inovația socială poate implica dezvoltarea de soluții inovatoare pentru utilizarea și aplicațiile variate ale sticlei plate. Aceasta poate include dezvoltarea de sticlă antireflex, sticlă rezistentă la impact, sticlă izolantă sau sticlă inteligentă cu proprietăți reglabile (de exemplu, transparență controlată sau capacitate de auto-curățare), care să aducă beneficii semnificative în domenii precum construcțiile, designul interior, industria automobilelor sau energetică.


Îmbunătățirea siguranței și securității: Inovația socială poate fi aplicată și în dezvoltarea de soluții pentru îmbunătățirea siguranței și securității utilizării sticlei plate. Aceasta poate include dezvoltarea de sticlă rezistentă la impact, sticlă securizată (sticlă laminată sau sticlă securizată termic), sau sisteme de fixare și montaj inovatoare pentru a minimiza riscul de accidente și răniri.


Educație și formare în domeniul sticlei plate: Inovația socială poate implica și dezvoltarea de programe de educație și formare în domeniul prelucrării și fasonării sticlei plate. Acest lucru poate contribui la creșterea nivelului de competențe și la dezvoltarea unei forțe de muncă calificate și adaptate la noile tehnologii și cerințe din industrie.