info@adds.ro
str. Crișan nr. 34, Slatina 230126, jud. Olt
Codix - ID POCU/860/3/12/142636, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Ambalaje fabricate din plante
Home » Utilizarea eficientă a resurselor  »  Ambalaje fabricate din plante
Ambalaje fabricate din plante

Ambalajele fabricate din plante sunt o categorie de ambalaje eco-friendly, bazate pe materiale vegetale, care sunt biodegradabile și pot fi compostate. Aceste ambalaje oferă o alternativă sustenabilă la ambalajele tradiționale din plastic și alte materiale care pot polua mediul și pot afecta ecosistemele.

-          Ambalaje din amidon de porumb: Ambalajele din amidon de porumb, cunoscute și sub denumirea de PLA (acid polilactic), sunt fabricate din zaharuri din porumb. Acestea se descompun în mod natural și sunt compostabile.

-          Ambalaje din frunze de palmier: Ambalajele din frunze de palmier sunt realizate din frunze căzute natural de pe palmieri și nu necesită defrișări. Aceste ambalaje sunt biodegradabile și pot fi folosite pentru ambalarea alimentelor.

-          Ambalaje din fibre de canepă: Fibrele de canepă sunt utilizate pentru fabricarea ambalajelor durabile și compostabile, care pot fi utilizate pentru ambalarea produselor alimentare și a altor bunuri.

-          Ambalaje din cojile de orez: Cojile de orez sunt un material natural rămas de la procesul de producție a orezului și pot fi folosite pentru ambalarea produselor. Aceste ambalaje sunt biodegradabile și pot fi compostate.

-          Ambalaje din alge marine: Ambalajele din alge marine sunt o inovație recentă, care implică utilizarea algelor marine pentru a crea ambalaje compostabile și biodegradabile.

-          Ambalaje din trestie de zahăr: Trestia de zahăr este utilizată pentru fabricarea unor ambalaje eco-friendly, care sunt biodegradabile și compostabile.

- Ambalaje din bambus: Bambusul este un material rapid regenerabil și durabil, utilizat pentru ambalarea produselor cosmetice și a altor bunuri.